Le tricolore

Le tricolore
Le tricolore - le drapeau français

lørdag den 30. oktober 2010

fredag d. 15 oktober

fredag før efterårsferien. Vi startede timen med at snakke om urolighederne i Frankrig vedrørende deres præsidents lovforslag om at sætte pensionsalderen op fra 65 til 67 år. Der er mange strejker og demonstrationer i Frankrig pga. lovforslaget, og der er store problemer med at komme rundt fordi folk hapser benzinen hvilket gør det vanskeligt at komme frem med bil, bus og fly. mange skoler har også måtte holde lukket fordi deres lærere strejker.

Vi ville have set et klip fra d. 12 oktober omhandlende urolighederne i Frankrig, bla. et interview, men desværre røg nettet på skolen, så vi gik i gang med en anden opgave. Anja havde fundet nogle sætninger i vores seneste aflevering som ikke var gode nok og som hun ville tage fælles med os i klassen. Vi brugte især tid på at finde verberne og bøje dem rigtigt.

Til sidst kom nettet op at køre igen, og vi så et interview med nogle forskellige franskmænd der var til demonstrationerne. Det var en fransk udsendelse, og vi fik udleveret et papir hvor der stod hvad personerne sagde, men hvor der så manglede et ord nogle steder som vi skulle lytte os frem til. Vi nåede ikke at blive færdig med den opgave, så vi skal huske at have arket med til timerne de kommende gange :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar