Le tricolore

Le tricolore
Le tricolore - le drapeau français

tirsdag den 29. marts 2011

Fransktimen, le 18 mars 2011

Det første vi lavede var at gennemgå alle de regler vi har lært om passé composé. Vi snakkede altså både om de grundlæggende regler, men også om de verber der har être som hjælpeverbum, altså "bjergverberne" og de refleksive verber, som jo skal bøjes efter om subjektet er hun/hankøn og en/flertal.
Derefter fik vi vores stile tilbage, og gennemgik de måder Anja noterer de forskellige fejl på. Vi fik lige lidt tid til at kigge fejlene igennem og evt. snakke med Anja om det.
Vi lavede så, ligesom vi har gjort i en tidligere lektion, nogle øvelser med nogle vendekort. På kortene stod den infinitive form at et verbum på den ene side og den korte tillægsform på den anden side. Vi blev delt i grupper og skulle øve verberne ind til vi kunne dem, før vi så byttede kort med en anden gruppe.
Vores lektie var at læse resten af kapitlet i "La boîte aux lettres". I timen læste vi højt og oversatte fra der vi var nået til i forrige time. Til sidst fik vi uddelt kopier, hvor vi skulle kæde nogle sætninger sammen om kapitlet.

Jacob 1.x

Ingen kommentarer:

Send en kommentar